A koje najbolje rade po onome što ste ispitivali?
Meni se obične primarne uvek ispolje na nekom bar nivou u toku tih godinu dana, a sve zavisi od natalnog/solarnog potencijala koliko je to upečatljivo..
Kompleksna je tematika. Junktinus se rugao Kardana, Morin se rugao Kardana i Junktinusa, Kolev se ruga Ganstenu, Gansten Kolevu itd.
Primarne Direkcije su kamen spoticanja, smernica prepirke i rasprave.
Regulus je uzeo da "isproba sta radi", a to "sta radi" je uvek problematicna instanca, jer evolucionarni astrolizi kazu da su cvorovi povezani sa naznakima o proslim zivotima, oni kazu da to "radi", i sta sad?
Konzervativne su direkcije, cini mi se bez istorijsku referencu, isto mislim da su ove mundane. Najstarija referenca direkcija, upucuje da su se oni radili "u zodijaku" itd. Nisam mnogo unesen u tematiku, a i kompleksna je sama po sebi.
Probao sam eto ono sto Regulus kaze, i kao i Cor, dosao sam do zakljucak da "bukvalno sve se moze" i da covek uvek moze da pronadje reference za nesto sto se desilo. Mozda je najbolje da sledis Zollera i njegovu lekciju o Primarnim Direkcijama.
U svakom slucaju, ono sto on kaze za to da primarne direkcija bude lanac dogadjaja, tematika i klima koja ce trajati i probuditi niza, lanac ili sekvenca od buducih dogadjaja slicnih tematika, je nesto sto me veoma, veoma zaintrigiralo i pokusavam pratiti.
Nista cudno sto ga Steven ne voli, capali su se vise puta na tradicionalnim listama jer je ovaj lupao gluposti..
"Cepnuo" sam ga ja za njega, i dobio jedan bogat e-mail pun citatima, a bilo je i Biblijskih, naravno

Naime, u 2008 godine mu je Reg poslao knjigu pre nego je objavio i Steven nasao nekoliko zabeleske koje mi je poslao (mogu ti ih poslati po PM). Naravno, Reg ga nije poslusao i nije stavio njegovo ime u sekciju zahvalnosti zbog reviews kao sto tamo stoje Ben, Chris itd., ekipa kojoj naravno nista ne smeta i nista direktno ne osporavaju vec tapkaju po ramenu.
BTW kad smo vec kod to "sta radi a sta ne radi", pogledajmo sta "radi" za Regulus Astrology:
Nodes square antiscia of Part of LifeKvadrat Cvorova prema Antisa Tacke Zivota