O nacinu otkrivanja andjela cuvara kroz astrologiju

  • 0 Odgovora
  • 2899 Pregleda
*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
O nacinu otkrivanja andjela cuvara kroz astrologiju
« poslato: Januar 16, 2018, 12:13:31 pre podne »
O nacinu otkrivanja andjela cuvara kroz astrologiju

Prvi nacin kreiranja imena personalnog dajmona iz Agripine Okultne filozofije je sakupljanje slova hebrejskog alfabeta preko redosleda kuca, pocevsi od ascendenta, preko 4,7 i 10. kuce. Kada se prva cetiri slova napisu, prelazi se na niz sukcedentnih u istom smeru i na kraju kadentne kuce. Sve kuce moraju biti jednake, imati 30 stepeni sto znaci da se preporucuje sistem jednakih kuca na koji se poziva i Ptolomej u razmatranju snage planete i pripadnosti iste odredjenoj temi horoskopskog kruga. Svaka planeta, prema izlozenom redosledu pozicija prema kucama, u zbiru dobija odredjeni broj poena tako sto domicil daje 5, egzaltacija 4, triplicitet 3, termin 2 i lice 1. Planete u debilitaciji i peregrinirane ne dobijaju poene. Kada se tako izracunaju bodovi za svaku planetu pravi se lista redosleda. Prva planeta u nizu dace prvo slovo, poslednja poslednje slovo prema tabeli koju Agripa prilaze a koje se odnose, ne na stepene Zodijaka, vec stepene kuca zbog cega je vazno da se horoskop pravi u sistemu jednakih kuca, ne celih znakova i ne bilo kog iz kvadrantnih sistema. Ovde je neophodno poznavati i pravila za umetanje glasovnih sufiksa zastite od slucajnog priziva nezeljenih nebeskih sila. Sufiksa ukupno ima cetiri i sva cetiri su misticna bozija imena.

Metod koji Agripa naziva haldejskim zasniva se na almutenu 11. kuce tako sto se prema istom principu zbrajaju planete u zavisnosti u koji znak 11. kuca pada. Gleda se stanje domicilnog vladara, vladara egzaltacije i tripliciteta i ovde se pravi razlika izmedu dnevnog i nocnog i racuna se samo onaj prema dobu dana. Severni cvor za Blizance i juzni za Strelca su, takodje, faktori u kalkulaciji jer su im egzaltacije u tim znacima. Ponavljam, poene dobijaju samo planete u nekom dostojanstvu dok peregrinirane i debilitirane ne.

Metod hajlega se zasniva na redosledu faktora pet najvaznijih faktora natala (ASC,MC, svetla i fortuna) tako sto se prati njihov redosled pocevsi od prvog znaka Ovna.

"Tu su i Arabljani i ponekad Jevreji koji ime duha (geniusa) otkrivaju kroz poziciju pet hajlegijana projektujuci ih uvek od pocetka Ovna gde se redosled slova pronalazi iz njihovog poretka koji u skupu daje konacno ime. Ime zlog geniusa izvlacimo iz mesta u opoziciji hajlegijana tako sto krecmo od poslednjeg stepena Riba, u smeru suprotnom redosledu znakova." Uvek se zli duhovi traze kroz suprotne smerove i redoslede, bilo znakova, bilo slova. Drevna tradicija koja opozite postavlja na liniju opozicije. Otud i i verovanja da se demoni otkrivaju kroz obrnuti redosled nota, slova, reci...

Naredni metod Kornelije Agripa naziva Ptolomejevim i on se zasniva na njegovoj klasifikaciji snaga kuca gde se pocinje od 10. Sledeca u nizu je 1, zatim 11,7,9. To su dnevni prorogatorski delovi horoskopskog prostora. Ime andjela se dobija preko redosleda planeta u ovim kucama tako sto se stepen u kuci (ne znaku) prevodi na redosled jevrejskog alfabeta.

Arapski metod je metod almutena natalne figure kako ga prezentuje Abraham Ibn Ezra. Redosled za dnevna rodjenja je SO,MO,ASC,MC, fortuna, SAN. U nocnim rodjenjima se startuje od MO. Druga opcija je da se preskoci MC. Ukoliko racunamo MC moramo ga postaviti u onu kucu koja odgovara Ptolomejevoj preporuci jednakih kuca, pocevsi od ascendenta. Recimo, moj ascendent pada na 13. Le pa je 10. kuca na 13. Ta. No, moj MC pada na 29. Ar. Deveta kuca, prema projekciji od ascendenta na 13. Le, pocinje na 13. Ar sto znaci da je MC na 16. stepenu devete kuce. Ovo je vazno da bi se pratio redosled slova iz alfabeta prema 9. kuci. Kod Agripe oznaka za prvi stepen svake kuce je uvek ASC.

Primer za ime personanog andjela sa zastitom misticnih sufiksa bi bilo, recimo, AhMeZaHeEl ili AhMeZaHeOn, u zavisnosti na koji se nacin isti javi kroz izbor astrologa tragaca.

Ne pokusavajte ovo sami bez odgovarajucih tabela i razumevanja svih pomenutih faktora i terminologije jer cete pogresiti!
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com