Natalna astrologija (primeri)

  • 1425 Odgovora
  • 640025 Pregleda
*

Van mreže Cor scorpii

  • *****
  • 244
  • ARS LONGA VITA BREVIS
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #45 poslato: Decembar 23, 2012, 12:34:24 posle podne »
Aj' na brzinu  :)

Aq je fiksna, permanentna pobuna, intelekutalni nepokor koji svoje ideje aktivno iznosi cak namece jer je ME orijentalan u dnevnoj karti, i dispozitor SA mu je orijentalan opet u muskom, 7. znaku zimskog, "pobunjenog" dijela zodijaka.

MO ide do MA kvadratom, opet borba i sukobljavane, neko ratovanje za ideju a protiv drugih i to kroz prizmu pripadnistva nekoj grupi istomisljenika jer MA vlada 11. MA je kontra sekte i opet orijentalan, borba je za rusenje necega sto je MA prirodna funkcija...buduci da se MO odvaja od JU a ide ka MA, ovo je pobuna protiv nekih zakona/moralnih principa drustva i teznja za njihovim prekrajanjem. MA je dispozitor VE u 11...da se ne radi o nekoj zagrizenoj feministkinji?  :D

ME je u 9. znaku koji sa religijom/moralnim normama ima veze, i u aplikacionoj opoziciji sa JU, prirodnim vladarom morala/zakona/etike u solarnom 3. znaku(primjenjena religija u svakodnevnom zivotu) koji oznacava hijerarhiju/tradicionalno ustrojstvo pa se ide protiv "despotske" tradicije i Bogom danog poretka sa pozicije onoga koji hoce da bude ravan Svevisnjem. Aq/SA je simbol duha Satane.
« Poslednja izmena: Decembar 23, 2012, 01:03:11 posle podne od strane Cor scorpii »
https://klasicnaastrologija.wordpress.com/
https://7heavenastrology.wordpress.com/
Psalm 14:1  The fool hath said in his heart, there is no God.
Proverbs 9:10 The fear of the LORD is the beginning of wisdom

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #46 poslato: Decembar 23, 2012, 01:06:51 posle podne »
Dosta dobro Cor. Nemojte se razocarati onim sto cu izneti, ali oboje ste negde prepoznali sustinu iako ste je obukli u konvencionalnu odecu. Ovo je natal Ajlin Vornos, serijskog ubice sedam muskaraca, cuveni kriminalisticki slucaj znacajan po mnogo cemu za istoriju ove nauke.

Ova zena je simbol socijalnog dna u svakom smislu te reci. Neverovatan slucaj. Majka ju je rano rodila, otac joj je skoncao u zatvoru zbog ubistva i pedofilije sve sa dijagnozom sizofrenije. Nju i brata usvajaju majcini roditelji, deda je seksualno zlostavlja, a ona vec sa 14 godina krece u prodaju seksualnih  usluga. Skolu nije zavrsila, nikada nije imala nikakvo zdravstveno ili socijalno osiguranje, zivela je od prostitucije na autoputevima, sa kim stigne, gde stigne. Mrzela je muskarce do ontoloske srzi (simbolika Aq, znaka naspram solarnog) i jedina veza koju je ostvarila bila je veza sa muskobanjastom i agresivno ruznom zenom. Ubila je sedmoricu svojih musterija u afektu i, onoliko koliko sam istrazivala ovu pricu, ona je po svim opisima bila tezak kolerik i dusevnjak. Cini se da MA na uglu, sve tako egzaltiran, prica glavnu pricu o njenom nemoralu, pobuni, sudbini koja joj ni na jmanju sansu nije pruzila. Gledala sam i intervjuje koje je dala u zatvoru, momenta u kojima iz, naizgled mirnog i neznog stanja, prelazi u zver. MO se odvaja od JU i VE i ide ka tom MA. VE vlada 12. i 5. Sama VE losa. Simbolika venerijanskih polja u najgoroj manifestaciji i sticaju. MA u 7. mrznja prema suprotnom polu skupa sa ME i fortuna u Aq (oponent tradicionalnom, muskom SO). Prenatalni sizigijum od 25.2.1956. u 8.41.35. pm, asc ciklusa postavlja tacno na vrh njenog natalnog 5. a njen vladar i njena fortuna padaju u 5. sizigijuma. Scenario mrznje i pobune preko znacenja 5. kuce u manifestaciji. Ima ovde mnogo toga jos, ali taj MA na uglu kao da je izneo prvu i poslednju rec u vezi sa ovom ljudskom sudbinom.

Ona je dokaz da se od sudbine ne moze pobeci, da je nasledje sve i svja, da je genetska kombinacija koja nas definise od prvog znacaja. Otac joj bio poptuno defektna i bolesna licnost, deda po majci takodje. Umrla je u 47. godini zivota, u zatvoru, posle izvrsenja smrtne kazne za sedmostruko ubistvo. Bas kao i otac joj.

Kako bi ovakve porodicne okolnosti objasnili? Takodje, kako napraviti razliku izmedju feministikinje intelektualke i socijalnog luzera. Zasto ovo SO na mc-u nije izvuklo stvar i zasto 9. nije mogla da se manifestuje kroz pubunu na intelektualnom nivou? Da, vladar 9.SA je ovakav ili onakav, ali ja mogu dati primere i gorih natala, a ni priblizno ovako fatalnih sudbina. Ovo su vise moje konstatacije nego pitanja upucena vama. Sve vise mi se cini da je prethodni kontekst nophodan za pravo usmeravanje astroloskih faktora i da isto unapred nije moguce, jer natal nije nista drugo do vremenski trenutak zamrznut u jednoj vremenskoj tacki koji se jednako odnosi na sve rodjeno u tom trenutku. Od nikle mladice u zemlji, preko psa do coveka. Kontekst je zato preduslov svih uslova za i interpretaciju. Namerno sam ovako iznela slucaj da bih ovo docarala.
« Poslednja izmena: Decembar 23, 2012, 01:09:50 posle podne od strane Natasa »
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Tanja

  • *****
  • 310
    • AstroSensa
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #47 poslato: Decembar 23, 2012, 01:30:49 posle podne »
Je li to ona što su i film po njoj snimili?

Omašila sam kod temperamenta jer sam procenjivala onako površno i samo osnovne pokazatelje (Asc, MO i SO prema znaku i fazi), mada ima i sangvinika koji umeju biti poprilično izopačeni. Ako se ne varam, njoj inteligencije nije manjkalo, ali druge vrste poremećenosti su tu bile prisutne.

VE može da prođe kao vladar ponašanja u neku ruku jer ona je koristila određene venerijanske osobine, ali u tom "izvrnutom" i izgnanom smislu.

JU ovde nije mogao da donese nešto preterano pozitivno jer je retrogradan, van sekte, kadentan i time gubi od svoje benefičnosti u velikoj meri, čak ako uzmemo Dorotejev opis retrogradnih planeta on donosi teškoće i nesreće. Kako je JU drugi vladar tripliciteta vladajućeg svetla od prilike je i locirao period fatalnih dešavanja u smislu one proste podele života na tri perioda od 25 godina.

Od svega mi je posebno zanimljivo to pitanje nasleđa, barem prateći neke aforizme vezane za Fortunu, pa i vladare tripliciteta MO. O SA kao vladaru Fortune sam već pisala, a on je ujedno i prvi vladar tripliciteta MO. Ima tu i još jedna stvar, SO je u dnoevnom rođenju u ženskom znaku, a Asc u muškom, što se opet može vezati za neke probleme u socijalnom statusu.

Pa ni vladari SO nisu sjajni, ova aflikovana VE i taj MA na uglu. I opet drugi vladar donosi period koji je bio fatalan, u kome okončava život u simbolici MA.

"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Cor scorpii

  • *****
  • 244
  • ARS LONGA VITA BREVIS
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #48 poslato: Decembar 23, 2012, 01:39:23 posle podne »
A jos MA u 8. znaku smrti  ??? ...treba tu jos pogledati tacku duha, hajlega i par ostalih, ako su u bliskom kontaktu sa maleficima/njihovim duadama mislim da mogu biti dobar pokazatelj ovakvih devijacija i "niskog" porijekla. ME kao vladar IC u averziji sa Vi, u derivativnom 6. a dispozitor mu u radikalnom mundanom 6. pa bolesni preci.

Nedavno sam imao jedan primjer gdje je su terminski/domicilni vladari svjetla vremena bili u averziji s njim, pa je lik bio veoma skromnog porijekla i zivotnih uslova, po profesiji moler  ;D
Normalno, ovo su sve pojedinacni komadici mozaika, a veoma cesto kad se sva svjedocanstva skupe na gomilu, ne dobije se nista osim hrpe teskih kontradikcija pa se slikaj - jos ako nesto pogresno protumacis...

Mislim da je rodjena malo kasnije, tako da stepen AC pada na kontraantisciju MA  :-\

Citat
Pa ni vladari SO nisu sjajni, ova aflikovana VE i taj MA na uglu. I opet drugi vladar donosi period koji je bio fatalan, u kome okončava život u simbolici MA.

Da, em je vladar druge trecine zivota em po Ptolomejevim dobima preuze vladavinu od 42. godine a postavljen u 8. znaku kontra sekte prima aplikaciju MO.
« Poslednja izmena: Decembar 23, 2012, 01:42:37 posle podne od strane Cor scorpii »
https://klasicnaastrologija.wordpress.com/
https://7heavenastrology.wordpress.com/
Psalm 14:1  The fool hath said in his heart, there is no God.
Proverbs 9:10 The fear of the LORD is the beginning of wisdom

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #49 poslato: Decembar 23, 2012, 01:40:23 posle podne »
Da, to je ona koja je inspirisala film "Monstrum" i najvecu, valjda, ulogu koju je Sarliz Teron ostvarila do sada i za koju je dobila Oskara.

Sto se njene inteligencije tice, nisam uspela da zakljucim, ali ona defiintivno jeste imala vrlo ozbiljnih dusevnih problema. Njen proces misljenja i zakljucivanja je krajnje bizaran kada je posmatras i slusas. Ono sto je u vezi sa njom verovatnije jeste da je emocionalno bila zaostala, na nivou deteta i kao posledica toga javljali su se veoma cudni misaoni konteksti. Veoma cudni. Ovo je vec stvar za psihijatra i psihoanaliticara, ali ako bi, onako prirodno, osnovno, morala da opredelim kvalitet njene inteligencije, rekla bih da je nesretnica bila glupa, u vrlo osnovnom smislu te reci. Ne i naivna, vec tupa, duhom tupa.
« Poslednja izmena: Decembar 23, 2012, 01:49:50 posle podne od strane Natasa »
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Miki

  • *****
  • 587
    • Astrologija.online
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #50 poslato: Decembar 23, 2012, 01:46:37 posle podne »
Dobar primer, iako sam ja bio mišljenja da se samo tuče sa partnerima, kad ono egzekutor-ka(ne znam kako se politički korektno kaže ;) )
http://astrologija.online/

Robert Zoller:But in order for that to happen, I had to clear a lot of rubbish out of the way. The rubbish was New-Age astrology, New-Age ideas about magic, New-Age ideas about alchemy, and things of that sort. Which are all cul-de-sa

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #51 poslato: Decembar 23, 2012, 02:29:11 posle podne »
Zanimljivo je da Janus daje u konacnici najvise procenata za koler kod nje, ali prema formuli:

1. znak na ascendentu
2. vladar asc prema osnovnoj prirodi nezavisno od pozicije u odnosu na SO i znak u koji pada
3. priroda planete u 1. kuci, severni ili juzni cvor u vezi sa JU-SA simbolikom
4. priroda znakova u kojima se nalaze planete koje blisko aspektuju stepen asc. recimo, u mom slucaju VE aspektuje asc, ali iz melanholicnog znaka pa se faktor odredjuje prema znaku, a ne planeti
5. priroda MO znaka
6. priroda MO faze
7. priroda znaka u kojem se nalazi MO dispozitor
8. priroda znaka u kojem se nalaze planete u bliskom aspektu sa MO s tim sto, ukoliko MO ima blisku konjunkciju, onda se gleda priroda planete, a ne znaka
9. priroda godisnjeg doba rodjenja
10. priroda primogeniture (znak u koji pada planeta sa najvise esencijalnog i mundanog dostojanstva)
11. priroda primogeniturne planete bez obzira na znak

Svaki temperament moze da izrodi ubicu, to sa moralnim ustrostvom nema veze, ali kod vatrenih tipova kontrola je daleko teza pa oni ubijaju naprecac, bez plana, razmisljanja, sto bi se reklo u afektu.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Tanja

  • *****
  • 310
    • AstroSensa
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #52 poslato: Decembar 23, 2012, 03:36:33 posle podne »
Naravno da svaki temperament može izroditi ubicu, psihopatu, i svaki vid devijatnog uma.
Nego, kad napisah (nespretno) da sam sretala sangvinike koji umeju biti izopačeni mislila sam na to da među njima ima likova kojima je kratak fitilj i umeju lako pokazati agresiju otvorenog tipa gotovo identično kao i kolerici. Kod flegmatika i melanholika ta agresija dolazi sporije, da ne kažem promišljatije i oni uglavnom duže kuju planove da bi preduzeli neke radnje. Ne lome lako preko kolena kao što to kolerici rade. I nekako, mnogo je teže "napipati" psihopatu kod ovih hladnih temperamenata, bar se meni tako čini.

Koju god formulu od više "važećih kao pouzdane" da krenem da primenjujem na nekoliko primera uvek se nađe poneki kod kojeg se ne uklapa dobijen rezultat sa realnim stanjem. Iz tog razloga se najviše držim Asc-MO-SO elemenata, a za ostalo šta me ponese  ;D

Kod ove, konkretno, to bi bilo ovako:
Asc znak = T/V
vladar Asc-a ME, orijentalan u vazdušnom znaku = T/V
MO znak = T/V
MO faza = H/S
SO zima, dodatno u vodenom znaku = H/V
Almutem ME, po znaku i prirodi = T/V

Nekako mi je tu dosta dominirala vlaga da bih je zanemarila.
Ono, bliske aspekte sa Mo prave JU i VE, oba iz vatrenog znaka, ali po svojoj prirodi predstavnici sangvinije i flegme čemu ja (možda i grešim) uvek dajem primat.
Prvom procenom nisam uzela ovaj MA na uglu i otuda sam se oslučila na kombinaciju vlažnih humora.
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Miki

  • *****
  • 587
    • Astrologija.online
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #53 poslato: Decembar 23, 2012, 04:03:08 posle podne »
Evo tabela po kojoj računam, i dosta je ok.       
Kad se namest ASC, MO i SO istog kvaliteta ne idem dalje.

 
 
« Poslednja izmena: Decembar 27, 2012, 11:16:55 pre podne od strane Miki »
http://astrologija.online/

Robert Zoller:But in order for that to happen, I had to clear a lot of rubbish out of the way. The rubbish was New-Age astrology, New-Age ideas about magic, New-Age ideas about alchemy, and things of that sort. Which are all cul-de-sa

*

Van mreže Abyss

  • ***
  • 33
    • Abyss
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #54 poslato: Decembar 23, 2012, 04:09:20 posle podne »
Možda bi trebalo pomenuti i to da Asc pada na Betelgez, naravno uz pretpostavku da je vreme tačno, mada i da nije, fiksne zvezde na kraju Blizanaca uglavnom i jesu prilično agresivne, tako da je jednu verovatno ubola.

*

Van mreže Cor scorpii

  • *****
  • 244
  • ARS LONGA VITA BREVIS
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #55 poslato: Decembar 23, 2012, 04:30:02 posle podne »
Nista cudno da joj je almuten AC/ME/MO veliki malefik SA, na Graffias-u prirode MA/SA  causes extreme malevolence, mercilessness, fiendishness, repulsiveness, malice, theft, crime, pestilence, and contagious diseases

Ne mogu naci njen horoskop na Astro - Databank, gdje si ti naisla na to vrijeme rodjenja?Mislim da ovi podaci nisu  pouzdani  :-\
« Poslednja izmena: Decembar 23, 2012, 04:40:39 posle podne od strane Cor scorpii »
https://klasicnaastrologija.wordpress.com/
https://7heavenastrology.wordpress.com/
Psalm 14:1  The fool hath said in his heart, there is no God.
Proverbs 9:10 The fear of the LORD is the beginning of wisdom

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #56 poslato: Decembar 23, 2012, 06:23:29 posle podne »
Na jednom forumu. Izvor je, prema prici ucesnika, covek iz mesta njenog rodjenja koji je objavio izvod navodno.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #57 poslato: Decembar 23, 2012, 06:25:00 posle podne »
Da, sto se temepramenta tice, ona je nepogresivno kolerik prema onome sto o njoj znamo. Postoje cak i snimci njenih ispada, reakcije, maniri, gestikulacije.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Cor scorpii

  • *****
  • 244
  • ARS LONGA VITA BREVIS
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #58 poslato: Decembar 23, 2012, 08:03:15 posle podne »
Na jednom forumu. Izvor je, prema prici ucesnika, covek iz mesta njenog rodjenja koji je objavio izvod navodno.

http://www.astrologyweekly.com/forum/showthread.php?t=24026 Jel' ovaj?

Ako jest, suvise mi je nepouzdano jer kaze lik

  Regrettably, I do not remember the site I got it from - just that it was a private astrologer who had decided to do a write-up on her chart. It wasn't Astrotheme or astrodatabank or anything.Assuming that maybe this person lived in Rochester, Michigan and/or somehow had access to her birth certificate  :-\
« Poslednja izmena: Decembar 23, 2012, 08:08:00 posle podne od strane Cor scorpii »
https://klasicnaastrologija.wordpress.com/
https://7heavenastrology.wordpress.com/
Psalm 14:1  The fool hath said in his heart, there is no God.
Proverbs 9:10 The fear of the LORD is the beginning of wisdom

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #59 poslato: Decembar 23, 2012, 08:27:26 posle podne »
Ne, nije taj, znam za to. Ovaj forum ne mogu vise da nadjem, verovatno je skinut posle stihije novih drustvenih mreza. Podatak sam skinula 2003. godinu dana posle njene smrti na nekom od foruma, na temi o serijskim ubicama i tu se raspravljalo sa aspekta moderne astrologije, secam se prilicno uopsteno, nedoreceno, sa mnogo skretanja. Na pisanje nisam ni obracala paznju, pokupila sam podatak i sacuvala ga u arhivi. Ovaj link je, verovatno, jedan u nizu prepisivackih. Njen je predmet bio veoma "vruc" svojevremeno, aktuelan dovoljno da neki "zemljak" proda informaciju ili zahvaljujuci istoj dodje u zizu interesovanja. I o tome je, ako se dobro secam, tada bilo reci. Ja sakupljam podatke ovako ekstremnih slucajeva i tamo gde su registrovani na astroloskim izvorima, linkujem. Ovde nisam linkovala jer izvor vise na netu ne postoji.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com